İzleyiciler

Ünlü Şovmenden Şok 11 Eylül Yorumu



Fransa’nın en başarılı komedyenleri arasında gösterilen ve Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin de çok yakın arkadaşı olan bir sanatçının, 11 Eylül saldırılarıyla ilgili ‘resmi söylem’ hakkında yaptığı açıklamaları büyük tartışmalara yol açtı.

Sarkozy’nin şov dünyasındaki en yakın çevresi içinde yer alan ünlü stand-up’çı Jean-Marie Bigard, kanlı saldırıların yedinci yıldönümü öncesinde yaptığı açıklamada, olaylarla ilgili resmi söylemi ‘yalan’ olarak nitelendirdi.

Bigard’ın sözlerinin, göreve geldikten sonra ABD yanlısı bir politika izleyen Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin başını ağrıtacağı belirtiliyor.Bigard, Europe 1 radyosuna yaptığı açıklamada, “Güya biri ormana diğeri de Pentagon’a düşen iki uçağın varolmadığının kesinlikle eminiz. Bu koca bir yalan. Pentagon’u vuran bir Amerikan füzesiydi. Kendileri ateşlediler, kendi vatandaşlarını öldürdüler. Genelde bu türden şeyler 30 yıl sonra anlaşılır. Ama biz şimdi biliyoruz” dedi. Biletlerin tamamının satıldığı Paris’teki futbol stadyumu le Stade de France’da şovlar yapan Bigard, “El Kaide’nin de Bin Ladin’in de 11 Eylül’den sorumlu olmadığını ciddi olarak değerlendirmeye başlıyoruz” diye konuştu. Ünlü şovmen konuşmasında, 11 Eylül’e ilişkin resmi söylemin sorgulandığı ve 2002’de Fransa’da en çok satan kitap olan Thierry Meyssan’ın L'Effroyable Imposture (Büyük Yalan) adlı kitabı ile Loose Change adlı filme de atıfta bulundu.

Bigard’ın sözlerinin infiale yol açması üzerine Europe 1 özür dilerken, ünlü komdyen, sözlerinin arkasında olduğunu belirtti. Bigard, 11 Eylül saldırılarının ABD tarafından kurgulandığını iddia eden ikinci Fransız yıldız. Mart ayında da Oscarlı oyuncu Marion Cotillard, benzer açıklamalarda bulunarak Amerikalıları kızdırmıştı.

Star

Hiç yorum yok: