İzleyiciler

Metallica'dan Irak İllüzyonu Tepki Topluyor

Metallica rock endüstirisini Amerikan siyasetiyle uyumlu biçimde genişletiyor. Klip'te Amerikan askerleri masum, yardımsever ve çaresiz olarak gösteriliyor.



Metallica'nın son klibini "The Day That Never Comes" (Hiç Gelmeyen Gün) adlı parçalarına yönetmen Dane Thomas Vinterberg çekti. Klip senaryosu, Ortadoğu'ya işgal için gelen bir grup Amerikan askerinin yaşadığı korkular ve güvensizlik duyguları üzerine kurulmuş. Ancak öyle bir finali var ki Klipte Amerikan askerleri yardımsever olarak gösteriliyor.

Haber 7'nin, "Senaryo söze gerek bırakmıyor... Klip söylenecek her şeyi fazlası ile söylüyor!" tespitini ise aslında klibin söylenmesi gereken her şeyi ters yüz ettiği şeklinde okumak gerekiyor.

Sıradan müzik kliplerinin dışına çıkıp, film tadında bir klip istediklerini belirten ünlü rock grubu Metallica'nın üyeleri, bunu en iyi yapacaklarına inandıkları film yönetmeni Dane Thomas Vinterberg'le anlaştıklarını söylüyor. Grup üyeleri, "Ortaya çıkan eser aklımızı başımızdan alacak derecede beklentilerimizi karşılıyordu." diyerek yönetmene teşekkür ediyorlar.

İşgal askerlerini yardımsever olarak gösteren böylesi bir klibin Haber 7 gibi kimi haber sitelerinde "Müthiş" olarak değerlendirilmesi de kamuoyu tarafından tepkiyle karşılandı...

Rock müziğin, çıkış itibariyle statükoya başkaldırı ve haksızlıkları protesto içermesine rağmen küresel bir şirket haline gelen Metallica rock endüstirisini Amerikan siyasetiyle uyumlu biçimde genişletiyor.

Klip'te Amerikan askerleri masum, yardımsever ve çaresiz olarak gösteriliyor. Klibin sonu ise yolda karşılaştıkları sivilleri "terörist" zannedip vuracakken sivil olduklarına güveniyorlar ve Askerler onları öldürmek yerine yardımlarına koşuyorlar. Oysa Irak'ta 2003'ten bu yana sivil hedeflere yönelik saldırılar ve katliamlar klibin tam tersini gerçek olarak önümüze koyuyor.

İşte olay klip: THE DAY THAT NEVER COMES - METALLICA

Timeturk

Hiç yorum yok: