İzleyiciler

"Kazılar, Mescid-i Aksa'nın Temeline Ulaştı"


Filistin’de 1948 yılında işgal edilmiş topraklarda faaliyet gösteren İslami Hareket lideri Şeyh Raid Salah, Kudüs sorununun önümüzdeki Kasım ayında düzenlenecek olan Sonbahar Konferansı’nda pazarlık konusu yapılmasını eleştirdi.

Salah, Kudüs’ün Sonbahar Konferansı’nda pazarlık konusu yapılmasının Kudüs’te İslami olan ne varsa yok edilmesi anlamına geldiğini söyledi.

Kudüs’ün Müslümanlar açısından pazarlığa açık bir konu teşkil etmediğini belirten Salah, ABD’nin siyonistlerin Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya ilişkin yaptıklarını desteklemesi, bunun karşılığında ise İslam dünyasının suskunluğu nedeniyle en kötü dönemlerinden birini geçirdiğini kaydetti.

Salah ayrıca, siyonistlerin Mescid-i Aksa’nın altında bir sinagog bir de müze yaptıklarını, müzeye “nesillerin kafilesi” adını verdiğini belirterek, mescidin altında kazılan tünelin bu sinagogun boyutlarını çoktan aştığını, Kubbetü’s Sahra’ya yönelerek çok tehlikeli bir hal aldığını bildirdi.

Salah ayrıca siyonistlerin iki hedefinin bulunduğunu, bunlardan birincisinin Kudüs’ün Yahudileştirilmesi, ikincisinin ise Mescid-i Aksa’nın tedrici olarak ele geçirilmesi ve Süleyman Heykeli’nin dikilmesi olduğunu belirtti.

FİEM

Hiç yorum yok: