İzleyiciler

BBC'nin Hazırladığı Belgeselle 11 Eylül Yeniden Alevlenecek



ABD'de 11 Eylül 2001'de düzenlenen kanlı saldırılarla ilgili 'komplo teorileri', İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin hazırladığı belgeselle yeniden alevlenecek.

BBC, Komplo Dosyaları adlı programda, özellikle New York'ta Dünya Ticaret Merkezi İkiz Kulelerinin yanında bulunan 47 katlı 7 nolu binanın çöküşüyle ilgili sorular üzerine eğilecek.

İkiz Kuleler'in yıkılışından yedi saat sonra aniden çöken bina, yıkımın kontrollü olarak gerçekleştiğini öne süren komplo teorilerine de en önemli gerekçeyi teşkil etmişti.

Binanın yıkışılına iliklin resmi inceleme sonucu hazırlanan raporun, bu ay sonunda açıklanması beklenirken, yetkililerin, İKiz Kulelerdeki yangının 7 numaralı binanın çökemsine neden olduğunu söyleyecekleri tahmin ediliyor.

Bununla beraber BBC'nin, komplo teorilerini alevlendirecek şekilde, 7 numaralı binanın sadece yangın nedeniyle yıkılan dünyadaki ilk ve tek gökdelen olduğuna işaret edeceği belirtiliyor.

BBC'den yapılan açıklamada, programın, gerçekte neden olduğu ve niçin bazı insanların, olayda bir kasıt olduğuna inandıklarını belirlemeyi amaçladığı belirtildi.

Bush yönetiminin teröre karşı savaş doktrinine esas teşkil eden ve Afganistan ile Irak savaşlarına gerekçe olarak kullanılan 11 Eylül saldırıları, üzerinden geçen yedi yıla karşın hâlâ hararetli tartışmalara yol açıyor.

Aralarında ünlü akademisyenler ve bilimadamlarının da bulunduğu sayıları giderek artan bir grup, saldırılarla ilgili resmi söyleme karşı çıkarak, olayın bir tertip olduğunu öne sürüyor.

itibarhaber

Hiç yorum yok: